Artúr filmélményei

A Star Theatre lebontása és felépítése (1901)

2019. február 02. 13:38 - Liberális Artúr

Rendezte: Frederick S. Armitage
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1901, Egyesült Államok
Hossz: kb. 2 perc
IMDB:
6,7
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Frederick S. Armitage (1874-1933) életéről és munkásságáról keveset tudni. Dickson cégének dolgozott, sokat kísérletezett.

A film: Ilyen kísérlet volt mai tárgyunk is, amelyben a Star színház egy hónapig tartó lebontását figyelhetjük két percbe sűrítve. Ezt a time-lapse-szel érte el, amiben nem volt első vagy egyedi (lásd még: The Birth of a Flower), de azért 1901-ben még ritkának számított. A felvétel normális tempóban indul, majd felgyorsul. A címmel ellentétben nem látjuk az épület felhúzását, csak a lebontását, de el tudom képzelni, hogy kétszer játszották le egymás után, másodjára visszafelé, hasonlóan a Falbontásához. Sok írás nagyobb mélységeket lát bele, mint amennyi szerintem indokolt, részemről a járőkelők érdekesek, és hogy mennyi még a lovaskocsi az autókkal ellentétben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr10014602928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása