Artúr filmélményei

A fekete ördög (1905)

2020. február 02. 12:14 - Liberális Artúr

Rendezte: Georges Melies
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-
Megjelenés: 1905, Franciaország
Hossz: kb. 4 perc
IMDB: 7,1 pont
Ajánlott írás: -

Előzmények: Melies-ről már sokszor esett szó, ő nem csak az egyik első rendező, aki a feltalálókon kívüli világból csöppent bele a filmezésbe, de durván látványos trükköket eszelt ki és mindehhez történeteket is kerített.

A film: A történetben egy/az ördög aludna egyet egy szállodaszobában, de pont vendég érkezik... Ha az előző film későbbiek elődje, demója volt, ez a korábbiak, Az ördög kastélyának javított kiadása. Itt is mindössze annyi történik, hogy az ördög folyamatosan megtréfálja a vendéget tárgyak elvarázslásával. De tíz évvel később vagyunk, ez már sokkal okosabban van megkoreografálva, nem csak egyszerűen eltűnnek tárgyak, hanem előremutatóan teszik ezt (pl. a szék nem csupán eltűnik a leülni vágyó vendég alól, hanem kettéosztódik, majd megsokszorozódik). Melies ebben volt jó, a maga nemében tökéletes film, csak épp eddigre már elavult vált ez a fajta film.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr4215450838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása