Artúr filmélményei

Ez történt 2014-ben

2017. december 12. 09:58 - Liberális Artúr

Semmi, hiszen nem is létezett még a blog, igaz? Igaz, de ebben az évben született meg a projekt. Nem akarok visszamenni az időben a megszületésemig, csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy sosem voltam filmrajongó, moziba se jártam sokat, a videótékákba járós időszakom alatt is kommersz filmeket kölcsönöztem. Az ezredforduló során találkoztam először komolyabb filmekkel a tévék éjjeli kínálatának köszönhetően, de akkor is csak a felnőtt csatornák indulására vártam :D (Fiatalabbaknak: az internet elterjedése előtt este tizenegy-éjfél körül indultak tematikus erotikus-pornó adások a tévében.)

2010 körül unalmamban filmajánlók után kutatva akadtam a Metacritic-re, ami az értékeléseket összegezve pontozta a filmeket, ekkor láttam érettebb koromban először művészfilmeket, pl. az Aranypolgárt. Aztán jött a Family Guy a rengeteg filmes utalásával, Puzsér Róbert szenvedélyes filmajánlói a Hét mesterlövészében, és 2014-re én is késztetést éreztem, hogy megismerkedjek a legjobb filmekkel.

Összesítettem több top 10-es listát, így jött létre egy harmincvalahány filmből álló lista, amit hamar végignéztem, ezért újabb listát állítottam össze már a jelenlegi módszereim alapján, azaz fogtam a rendszeresen frissített top 100-as listákat és a legalább kétszer szereplő filmeket kezdtem el sorra venni, azaz eljutottam odáig, ahol most vagyok... Érdekes, de emlékeim szerint egyik nagy klasszikus se volt rám igazán nagy hatással e kezdeti filmek közül.

Szólj hozzá!
Címkék: napló

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2113478079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása