Artúr filmélményei

Bocal aux poissons rouges (1895)

2018. május 14. 05:26 - Liberális Artúr

Rendezte: Louis Lumiere
Főbb szereplők:
-
Megjelenés: 1895, Franciaország
Hossz: kb. 1 perc
IMDB:
5,7 pont:
Ajánlott írás
:

Előzmények:

Önismétlés: A Lumiere-testvérek tehát 1895-re kifejlesztettek egy olcsó, mobil, hatékony eszközt, az év végén pedig nyilvános, fizetős bemutatót tartottak, innen számítjuk a mozi kezdetét. A sikerre való tekintettel folytatták ügyködéseiket és további életképeket vettek fel. Most következő darabunk sem volt már benne az első tíz bemutatott filmben.

A film:

Erről a filmről se találtam infót, de nem is kell, önmagában is elég látványos és beszédes. Például megállapítható, hogy itt nem emberek produkálják magukat, állatok mozgását követhetjük. A cím magyarul kb. "aranyhal akváriumnak" fordítható. De persze ennél sokkal érdekesebb, hogy a vízzel teli, gömbalakú akvárium megtöri bizony a fényt,"elgörbíti" a teret, és ez már megint előrevetít valamit, ami talán nem volt szándékos, de mi ez, ha nem színtiszta expresszionista formavilág?


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr913901388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása