Artúr filmélményei

A macska ebédje (1895)

2018. május 15. 06:00 - Liberális Artúr

Rendezte: Louis Lumiere
Főbb szereplők:
-
Megjelenés: 1895, Franciaország
Hossz: kb. 1 perc
IMDB:
5,9 pont:
Ajánlott írás
:
Műsoron:

Előzmények:

Önismétlés, önismétlés, önismétlés, mert e kezdeti filmjeiknél egyelőre még nincs látványos fejlődés: A Lumiere-testvérek tehát 1895-re kifejlesztettek egy olcsó, mobil, hatékony eszközt, az év végén pedig nyilvános, fizetős bemutatót tartottak, innen számítjuk a mozi kezdetét. A sikerre való tekintettel folytatták ügyködéseiket és további életképeket vettek fel. Most következő darabunk sem volt már benne az első tíz bemutatott filmben.

A film:

Ha már az előző két filmnél is igyekeztem kissé erőltetett párhuzamot találni a jövővel kapcsolatban, tegyünk ezúttal is így. A filmben egy macska lefetyel tejet talán, a kislány pedig nem átallja az arcába nyomni a tálat. És ezt forgathatták olna ma is, semmi különbség nincs a gyerekek és a macskák viselkedésében. Sőt, tekintettel az internet macskamániájára, illetve e film hosszára, simán lehetne ez egy unalmasabb Coub-, Vine- vagy YouTube-videó. Íme egy YouTube-keresés eredményei.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr8113914812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása