Artúr filmélményei

Panorama View, Street Car Motor Room (1904)

2019. május 03. 16:55 - Liberális Artúr

Rendezte: Billy Bitzer
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1904, Egyesült Államok
Hossz: kb. 3 perc
IMDB:
5,7
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Billy Bitzer (1872-1944) vetítőként kezdte, majd Dickson cégénél tanulta ki az operatőrködést. 1908-tól dolgozik együt Griffith-tel, innentől kezdve az összes filmjét ő fényképezte, beleértve a nagy klasszikusait. Első filmjei aktualitások.

A film: Aktualitás lévén nincs története, egy gyárban folyó munkát láthatunk. Az érdekessége, hogy a kamera egy mozgó állványon halad, mintha csak egy drónfelvételt láthatnánk, ami ebben az időben szokatlan nézőpont lehetett, ahogy a fejek fölött, madártávlatból látjuk a munkásokat - és mai szemmel sem rossz.

Érdekességek:

- A film egy sorozat része, amely a a St. Louis-i világkiállításra (ld. még: Találkozunk St. Louis-ban) készült, bemutatandó a Westinghouse céget.
- A cég elektromos ipari gépeket gyártott, az 1920-a években szállt be műsorszóró berendezések gyártásába, ettől kezdve a média felé hajlott, míg végül 1995-ben megvette a CBS-t és felvette a nevét. Az utolsó gyártórészlegét 2006-ban adták el a Toshibának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2814798848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása