Artúr filmélményei

Le ratelier de la belle-mere (1909)

2019. augusztus 04. 12:40 - Liberális Artúr

Rendezte: Emilie Cohl
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1909, Franciaország
Hossz: kb. 4 perc
IMDB:
5,0
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Emilie Cohlról (1857-1938) már volt szó korábban, karikaturistaként dolgozott válatkozó sikerrel, már csak 1907-ben került a filmezés közelébe a Gaumontnál, ami egy fényképezőket, majd kamerákat áuló cég volt és kisfilmek révén reklámozta termékeit, és szükségük volt egy animátorra a trükkökhöz.

A film: ...avagy "az anyós fogsora". A történetben az anyós új fogsort kap, de nem tud leállni a rágással, ezért menye inkább megszabadul tőle. A fgosor folytatja ámokfutását és minden közelébe kerülő emberbe beleharap... Egy egyszerű poén a szürrelaizmist megelőző korból, aminek Cohl volt az egyik előfutára. Sajnos annyira rossz minőségben lelhető csak fel, hogy részletek kimaradhattak, de azért látszik, hogy vágások és stop-motion trükökk vannak be, hogy életre keltsék a fogsort. Szóval nem úl magasröptő, ami az elmúlt napok Griffith-filmjei után elég szembetűnő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr1114994126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása