Artúr filmélményei

Statisztika: A filmművészet aranykora

2019. október 16. 10:53 - Liberális Artúr

Na jó, kifejezetten nem komolyan, csak játék a számokkal, de így is tanulságos lehet. Gyakran hangzik el kérdésként, kijelentésként, hogy ez meg az az év vagy korszak volt a filmművészet aranykora, ezért arra voltam kíváncsi, hogy mely évben, évtizedekben jelent meg a legtöbb magasan jegyzett film.

Látható, hogy sokáig emelkedik a szám, ami természetes, hiszen egyre több film jelent meg, így nagyobb volt a merítés, az 1970-es évek után azonban mégis csökkenni kezdett a jónak tartott filmek száma. Azt gondolom, ez valószínűleg generációs különbség, és ha tíz év múlva elkészíteném ezt a grafikont, akkor nem az 1970-es évek lenne a nyerő.

2 komment
Címkék: statisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr7915219214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moodPedro · http://ezer1film.blog.hu/ 2019.10.17. 22:38:41

Én attól félek, hogy nem generációs különbségről van szó, hanem arról, hogy a DVD másolás kivette a pénzt a filmkészítők zsebéből. Nagyjából a kétezres évek felétől úgy emlékszem, hogy leszoktam a moziba járásról. Előtte évente rengeteg jó filmet láttam moziban, utána pedig alig találtam olyat, ami tetszett volna...Sajnos... Persze akadnak ma is jó filmek, de csak elvétve, és tömegesen gyártanak olyat, amire vélhetően 10-20 év múlva senki nem fog emlékezni... (lásd szuperhősök)

Liberális Artúr · arturfilm.blog.hu 2019.10.18. 07:09:43

@moodPedro: Ezt majd az idő dönti el. Én bízom a jövőben :)
süti beállítások módosítása