Artúr filmélményei

Annabelle Butterfly Dance (1894)

2018. május 02. 06:45 - Liberális Artúr

Rendezte: William Kennedy Dickson
Főbb szereplők:
Annabelle Moore

Megjelenés: 1894, Egyesült Államok
Hossz: kb. 1 perc
IMDB: 5,9 pont:
Ajánlott írás
:

Előzmények:

Röviden az előző posztok összefoglalója: Az európai eredmények hatására Edison is belevágott a filmezésbe, aminek kidolgozását egyik alkalmazottjára, Dicksonra bízta. 1894-re készültek el, sikeres vetítőgéptermeket nyitottak, sok néhánymásodperces kisfilmet készítettek.

A film:

Sajnos sok információt nem találtam a filmről. Annabelle ekkor 15-16 éves volt és népszerű táncos, adta magát, hogy róla is készítsenek egy felvételt. Ehhez hosszú ruhákat kapott, ami jobban kihangsúlyozta a mozgást. Elvileg egy pillangót hivatott ábrázolni az öltözék és a mozgás, de személy szerint a tánc nekem nem tűnik többnek pár levegőbe rúgásnál, szóval nem nevezném kiemelkedő művészi teljesítmények, és a bő ruha lebegtetése sem emlékeztet a pillangókra. Valószínűleg erre a filmre inkább úgy kellene néznünk, mint egy erotikus filmre, Annabelle ugyanis kora nőideáljának számított.

Érdekességek:

- Annabelle Moore (1878-1961) tehát ekkoriban kezdett befutni, élete legnagyobb botránya az volt, amikor egy zártkörű rendezvény szervezője azt kérte tőle állítólag, hogy meztelenül lépjen fel. Természetesen visszutasítota, de innentől kezdve a kép megfertőzte az emberek fantáziáját és kész szexszimbólum lett. Hiába a nagy népszerűség, házassága után visszavonult, férje halála után pedig teljesen elszegényedett sajnos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr6413874944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása