Artúr filmélményei

A Nymph of the Waves (1900)

2024. szeptember 19. 21:09 - Liberális Artúr

Rendezte: Frederick S. Armitage
Műfaj:
néma, rövid
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1900, Egyesült Államok
Hossz: kb. 1 perc
IMDB:
5,1
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Amerika úttörői filmesei Edison és csapata volt, akik ugye részben más üzleti modellben gondolkodtak, mint az európaiak, de ettől függetlenül ők is aktualitásokkal, egzotikumokkal kezdtek. A fejlesztés oroszlánrészét William K. Dickson végezte el, aki végül 1895-ben saját céget alapított. E cég alkalmazottja volt Frederick S. Armitage (1874-1933), aki sokat kísérletezett többek közt a time-lapse technikával

 

A film: A cím magyarul kb. "a hullámok egy tündére", a filmen egy nőt láthatunk táncolni. Ez önmagában érdektelen lenne, ám Armitage annyival felturbózta a dolgot, hogy tengerhullámokat vetített a nő mögé. A táncos egyébként az angol-orosz Catherine Bartho, aki 1894-ben költözött Amerikába, és viszonylag ismert volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr118495322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása