Artúr filmélményei

Kikötőből távozó bárka (1895)

2018. május 13. 00:24 - Liberális Artúr

Rendezte: Louis Lumiere
Főbb szereplők:
-
Megjelenés: 1895, Franciaország
Hossz: kb. 1 perc
IMDB:
5,9 pont:
Ajánlott írás
:
Műsoron: https://port.hu/adatlap/film/tv/barque-sortant-du-port/movie-42341

Előzmények:

Önismétlés: A Lumiere-testvérek tehát 1895-re kifejlesztettek egy olcsó, mobil, hatékony eszközt, az év végén pedig nyilvános, fizetős bemutatót tartottak, innen számítjuk a mozi kezdetét. A sikerre való tekintettel folytatták ügyködéseiketés további életképeket vettek fel. Most következő darabunk már nem volt benne az első tíz bemutatott filmben.

A film:

Mivel egy életképet láunk és túl sok infót megint nem találtam, ezúttal se tudok hosszasan értekezni a filmről. Egy csónak elhagyja a kikötőt a család figyelő szemei előtt. A hullámok verése talán már magában hordozza Az arani embert, és jól látszik, hogy mekkora kínszenvedés volt nem is olyan régen még egy ma már könnyűnek tűnő kihajózás. Ugyancsak érdekes, hogy az eddigiektől eltérően itt már két fókusza van a cselekménynek. Nem csupán a csónak halad, hanem közben a szemlélődők is mozognak, így azt se tudja az ember, hova nézzen. Ez persze még nyilván nem a Chelsea-lányok koncepciójának előfutára, csak megjegyeztem, hogy az eddigiekhez képest mennyivel komplexebb a film, mégha nem is szándékos.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2613901386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása