Artúr filmélményei

Anes (1896)

2018. május 19. 00:41 - Liberális Artúr

Rendezte: Alexandre Promio
Főbb szereplők:
-
Megjelenés: 1896, Franciaország
Hossz: kb. 1 perc
IMDB:
-
Ajánlott írás
:
Műsoron:

Előzmények:

Promio tehát a Lumiere-ek megbízásából világkörüli útra indult, hiszen az utazás, főleg az igazán távoli helyekre még luxusnak számított ebben az időben, a távoli tájak pedig rendkívüli egzotikusnak hatottak. (Edisonék is csináltak ilyet.) Európa országai - köztük Magyarország - mellett Promio járt az Egyesült államokban is, 1896 telén pedig az akkor még francia fennhatóság alá tartozó Algériában forgatott.

A film:

Van pár film, amit nehéz megtalálni, ilyen volt ez is, mert csak az összes algériai felvételt együtt bemutató videót találtam. A poszt tárgya kb. 3:10-től 3:40-ig tart. Egy teherautóból lépkednek le szamarak (a cím, az anes magyarul szamarakat jelent). Sok infót nem taáltam a filmről, egy írás szerint a jelentősége a kép megkomponálásban van, hogy újabb és újabb szamarak lépnek bele a képbe, de szerintem inkább arról lehet szó, hogy ez az egyik első nem nyugati felvételünk.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3213914856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása