Artúr filmélményei

A Soldier's Courtship (1896)

2023. április 14. 22:48 - Liberális Artúr

Rendezte: Robert W. Paul
Műfaj: dráma, néma, rövid
Főbb szereplők: -
Megjelenés: 1896, Egyesült Királyság
Hossz: kb. 1 perc
IMDB: 4,1
Ajánlott írás: -
Mikor látható: -

Előzmények: Míg Amerikában vagy Franciaországban a film gyorsan céges formát öltött, Angliában egyének játéka maradt. Őket összefoglalva a brightoni iskolának nevezzük. mert ezen a környéken dolgoztak, de más kapcsolat nem feltétlenül volt köztük. Ilyen Robert W. Paul (1869-1943) is, aki műszerkészítőként kezdte, majd Edison kamerája megihlette és 1895-re előállt egy saját változattal, Kortársaival együtt haladva számtalan innovatív megoldással állt elő, sőt, ő építette fel az első angol stúdiót, de még Melies is tőle vette első kameráját. 1910-ig maradt a filmiparban, de még közben is kísérletezett más területeken is, legismertebb találmánya egy galvanométer.


A film: Nyilván nem sokat láthatunk, egy nő bosszús, mert késik a randija, és amikor a katona megérkezik, főhősünk kicsit duzzog, de aztán megölelik egymást. A film jelentősége abban áll, hogy ez a legkorábbi ismert, fikciós film. Érdekesség, hogy bár tudtak a filmről, 2011-ig elveszettnek hitték, amikor Olaszországban előkerült.

Országinfó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3418100480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása