Artúr filmélményei

Down the Hudson (1903)

2019. április 03. 11:44 - Liberális Artúr

Rendezte: Frederick S. Armitage, A.E. Weed
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1903, Egyesült Államok
Hossz: kb. 3 perc
IMDB:
5,9
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: ...avagy kb. "lehajózva a Hudson folyón". Ismétlés a tudás anyja: A film nagyjából egyszerre jött létre a világ több pontján a hasonló technológiai fejlettségnek köszönhetően, az egyik ilyen hely pedig Edison feltalálóműhelye volt. A fejlesztés oroszlánrészét Dickson végezte el, aki végül 1895-ben saját céget alapított. E cég alkalmazottai voltak Armitage és Weed. Weedről nem sokat tudni, Armitage sokat kísérletezett többek közt a time-lapse technikával, erre már láthattunk példát A Star Theatre lebontása és felépítése kapcsán.

A film: Itt is pontosan ez történik, ezúttal egy folyón hajózva láthatunk gyorsított felvételt a kikötőbe érkezésig, amely időnként belassul, ha valami érdekesség jön szembe, mint egy vonat vagy hajó. Sokat nem tudok hozzáfűzni, már kitárgyaltuk a technikát korábba. Ezúttal annyi a plusz érdekesség, hogy a kamera mozog is közben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9714734719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása