Artúr filmélményei

Emigrants Landing at Ellis Island (1903)

2024. október 09. 21:22 - Liberális Artúr

Rendezte: Alfred C. Abadie
Műfaj:
-
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1903, Egyesült Államok
Hossz: kb. 2 perc
IMDB:
5,4
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Amerika úttörői filmesei Edison és csapata volt, akik ugye részben más üzleti modellben gondolkodtak, mint az európaiak, de ettől függetlenül ők is aktualitásokkal, egzotikumokkal kezdtek. A fejlesztés oroszlánrészét William K. Dickson végezte el, aki végül 1895-ben saját céget alapított. E cég alkalmazottja volt Alfred C. Abadie (1878-1950), aki Edisonnál kezdte pályafutását. Edison 1903-ban világkörüli útra küldte, hogy a Lumiere-ekhez hasonló módszerrel próbálja értékesíteni eszközeit. Abadie élete végégi dokumentumfilmeket készített.

A film: Az aktualitásban bevándorlók szállnak ki a kompból. Biztos sok magyar is van köztük. Két jelenetből áll a film, az elsőben a hajó beérkezik, a másodikban kiszállnak a bevándorlók. Ez utóbbi a rá fogékonyaknak érdekes lehet abból a szempontból, hogy ki milyen ruhában van. Az Ellis-sziget egyébként 1892-ben nyílt meg mint bevándorlóközpont, és a következő mintegy 60 évben 12 millióan haladtak át rajta. Most múzeum.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr4718704974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása