Artúr filmélményei

Making Christmas Crackers (1910)

2019. szeptember 02. 19:59 - Liberális Artúr

Rendezte: -
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1910, Egyesült Királyság
Hossz: kb. 6 perc
IMDB:
5,1
Ajánlott írás
: http://www.screenonline.org.uk/film/id/514115/index.html
Műsoron: -

Előzmények: Na erről a filmről nem találtam semmit. A fent belinkelt írás szerint vélhetően maga a gyár szponzorálta filmről van szó, amely reklámként működik. A reklámmal megbízott cég, a "Cricks and Martin" 1908-ban alapult a két névadó révén, akik fénképészként kezdték. 1918-ig gyártottak rövidfilmeket, de az egészestés mozik betettek nekik.

A film: A film érdekessége, hogy aktualitásként indulva a karácsonyi édesség gyártásának folyamatát mutatja be (de jólöltözött munkásokkal), de a végén (spolier!) a termék célállomását, a karácsonyt ünneplő középosztálybeli családot mutatja meg, majd megjelenik egy múltszázadi trükkel a Télapó is. Ha nem egy reklámfilm lenne, tök érdekes lett volna látni, hogy vegyítenek egy aktualitást egy fantasyval, sőt, az 1960-as évek Latin-Amerikájába helyezve olyasmi társadalomkritikus éle lenne, mint amilyen A bevándorlók szigete.

Érdekességek:

- Az 1870-es években alapított édességgyár, a Clarke, Nickolls & Coombs korának egyik legnagyobbja volt, az 1960-as években vásárolta fel a Trerbor, őket pedig az 1980-as években a Cadbury. Egyik terméküket, a Clarnico Mint Creams még ma is árulják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr7215036458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása