Artúr filmélményei

Vissza a jövőbe (1985)

2015. június 11. 21:13 - Liberális Artúr

Rendezte: Zemeckis, Robert
Műfaj:
kaland, sci-fi, vígjáték
Főbb szereplők:
Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson

Megjelenés: 1985, Egyesült Államok
Hossz: kb. 2 óra
IMDB: 8,5 pont
Előzetes: https://youtu.be/qvsgGtivCgs
Ajánlott írás: -
Mikor látható: http://port.hu/adatlap/film/tv/vissza-a-jovobe-back-to-the-future/movie-8128

Tartalom

1985. Marty ambíciózus kamasz, akinek családja alsó-középosztálybeli lúzerekből áll. Őrült tudóssal barátkozik (Christopher Llyod), aki épp elkészült időutazó gépének megépítésével. Megtámadják őket, Marty pedig menekülése során visszakerül 1955-be. Nem elég, hogy látszólag itt ragadt, de még az anyja is beleszeret, időparadoxont okozva ezzel és veszélybe sodorva Marty létét.

A vígjátékban a humor forrását a 30 év eltérései és hasonlóságai jelentik. Sajnos Az elveszett frigyláda fosztogatóihoz hasonlóan egy idő után már valószínűtlenül túlzó kalandokba keveredünk, és a lezárása kifejezetten rossz. Pozitívuma, hogy A nagy balhéhoz hasonlóan aprólékos pontossággal van felépítve a történet: minden, amit megtudunk 1985-ben, valamilyen formában visszaköszön 1955-ben.

Megvalósítás

Volt több ügyes megoldás is, ami elnyerte a tetszésemet (lásd pl. a képet alább, amelyen csak a szereplő kezének ökölbe szorításából utaltak arra, hogyan jut döntésre és hogy mi az), de szokás szerint nem volt uralkodó technika, ami végig jellemző lett volna a filmre és plusszt ad hozzá.

Nagy negatívum volt a színjáték, úgy érzem nagyon erőltetetten és túl gyakran próbáltak szélsőségesebb érzelmeket átadni.

Élmény

Élvezhetőbb filmre emlékeztem, de jó pár dolog egyáltalán nem maradt meg, ami felnőtt fejjel vicces volt, mint pl. Marty anyjának nyomulása saját fiára. Izgalmas és vicces, technikailag és érdekes egyes pontokon, de a történet még hagy kívánnivalót maga után.

Érdekességek

- Színészek, akikkel már alálkozhattunk korábban: Christopher Lloyd (Száll a kakukk fészkére)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr5712699401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása