Artúr filmélményei

A Victorian Lady in Her Boudoir (1896)

2018. május 21. 06:02 - Liberális Artúr

Rendezte: Esme Collings
Főbb szereplők:
-
Megjelenés: 1896, Egyesült Királyság
Hossz: kb. 1 perc
IMDB:
5,3
Ajánlott írás
:
Műsoron:

Előzmények:

Sok-sok poszttal ezelőtt említettem, hogy a technológiai szintnek köszönhetően többen egymástól függetlenül is kifejlesztettek e kezdeti években kamerákat; közülük néhánnyal foglalkoztunk, néhánnyal nem. Ilyen feltaláló volt a brit Friese-Greene is, akiről talán illene többet írni, de most csak abban a vonatkozásában teszem meg, hogy az ő üzelti partnerévé fényképészetben vált e film rendezője, Esme Collings, így került ő a filmezésbe. 1896-1897-ben forgatott több filmet, jelentős részük elveszett. Hamar rájunk unt azonban és más típusú önmegvalósításba fogott.

A film:

Mi volt Collings jelentősége? Nem igazán volt neki, leszámítva, hogy egyike az első filmeseknek. Oké, de akkor mi a film jelentősége? A film címe magyarul kb. "Viktoriánus hölgy az öltözőjében", ebből talán gyanítható, hogy ez az egyik első megmaradt erotikus film. Ne készítsen senki maga mellé síkosítót és zsebkendőt, a közismerten prűd viktoriánus korszak fehérneműjénél ma már egy visszafogottabb utcai öltözet is szexibb, de vélhetően így se mutathatták be nyilvánosan, kéz alatt terjedt. A filmben egy nőt láthatunk fehérneműre vetkőzni a legkevésbé sem erotikus mozdulatok mellett.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2713976308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása