Artúr filmélményei

A báb és az aranypillangó (1901)

2019. február 01. 14:45 - Liberális Artúr

Rendezte: Georges Melies
Műfaj:
fantasy
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1901, Franciaország
Hossz: kb. 2 perc
IMDB:
6,2
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: A francia Melies már nem feltalálóként vagy annak környezetéből került a filmvilágba, hanem egy bűvészszínház igazgatójaként. Amikor 1895-ben látta a Lumiere-testvérek egyik bemutatóját, azonnal beszerzett ő is egy kamerát és forgatni kezdett kezdetben életképeket, de hamarosan stúdiót épített és egyre inkább a szórakoztatás felé mozdult el.

A film: A rövid viccben egy indiai pap egy csúszómászót édesget a bábjába, hogy pillangóvá-nővé változassa magának, a nő azonban elutasítja átváltozása után, a férfiből pedig csúszómászó lesz. Ehhez nincs nagyon mit hozzátenni, a nő-férfi kapcsolat egy tipikus példáját mutatja be ironikus szemszögből. Megvalósításában nem olyan kreatív, mint néhány korábbi film, van pár vágásos csere meg látható színpadi drót a pillangókisasszony reptetéséhez. Azt gondolom, ez mai szemmel is vállalható, picit talán hosszú, de mindenképpen illik a korához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr6914582890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása