Artúr filmélményei

Új extravagáns harcok (1900)

2024. szeptember 26. 21:18 - Liberális Artúr

Rendezte: Georges Melies
Műfaj:
néma, trükk
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1900, Franciaország
Hossz: kb. 2 perc
IMDB:
6,9
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: A francia Georges Melies (1861-1938) már nem feltalálóként vagy annak környezetéből került a filmvilágba, hanem egy bűvészszínház igazgatójaként. Amikor 1895-ben látta a Lumiere-testvérek egyik bemutatóját, azonnal beszerzett ő is egy kamerát és forgatni kezdett kezdetben életképeket, de hamarosan stúdiót épített és egyre inkább a szórakoztatás felé mozdult el.

A film: Melies technikáját már jól ismerjük, vágásokkal helyez el a képen új dolgokat vagy vesz el belőlük, ez történik ezúttal is, ahogy két birkózó egymásnak feszül. Történet nincs, csak kétszer két birkózó mérkőzik meg, miközben "extravagáns" dolgok történnek velük; ezek egy része nem túl izgalmas, vágásos trükk, de amikor bábukkal kezdik el helyettesíteni egyes trükköknél a szereplőket, akkor azért az még mai szemmel is kreatív poén tud lenni. Kicsit hosszú a két perc egy-egy poénért, továbbra is Melies egypercesei tetszenek a legjobban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr10018500986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása