Artúr filmélményei

Les six soeurs Dainef (1903)

2024. október 07. 22:13 - Liberális Artúr

Rendezte: Ferdinand Zecca
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1903, Franciaország
Hossz: kb. 3 perc
IMDB:
6,0
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: A francia Pathe-testvérek 1894-ben alapították meg fonográf boltjukat, ami az 1920-as évekre leáldozott ugyan, de szerencsére megtetszett nekik a film is, és már 1896-ban vetíteni kezdtek. Ők vezették be a filmhíradót, együtt dolgoztak Melies-szel is, de előtte még inkább rivlizálásban gondolkodtak. Náluk kezdett színészként Ferdinand Zecca (1864-1947), aki hamar a jobbkezükké és rendezőjükké vált, és nyugdíjba vonulásáig a cég ügyeit igazgatta.

A film: ...avagy kb. "a hat Danief-nővér". Nem találtam infót se róluk, se a filmről, még az se biztos, hogy Zecca rendezte. Amit látunk, hogy hat nő akrobatikus mutatványokat végez, amelyek mai szemmel azért már messze nem olyan látványosak, és az is érdekes, hogy a testalkatuk normális, nem atletikusak. Nem tudom, hogy eredetileg is színes volt-e a film, mert van fenn a neten fekete-fehér változat is, mindenesetre nem tesz sokat hozzá az élményhez. Egyre kevesebbnek érzem az efféle semmitmondó filmeket, amikor eddigre már láthattunk sokkal kifinomultabb felvételeket is, de azt hiszem ebben az évtizedben még lehetünk türelmesek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9118703290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása