Artúr filmélményei

Szigorúan bizalmas (1997)

2015. április 23. 19:40 - Liberális Artúr

Rendezte: Hanson, Curtis
Műfaj:
krimi, neo-noir
Főbb szereplők:
Kevin Spacey, Russell Crowe,
Guy Pearce, James Cromwell, David Strathairn

Megjelenés: 1997, Egyesült Államok
Hossz: kb. 2 óra
IMDB: 8,3 pont
Előzetes: https://youtu.be/6sOXrY5yV4g
Ajánlott írás: -
Mikor láthatóhttp://port.hu/adatlap/film/tv/szigoruan-bizalmas-l-a-confidential/movie-2355

Tartalom

Los Angeles maffiavezérét adócsalásért elítélik 1951-ben. Helyéért harc indul, de a rendőrség mindent elkövet, hogy a városban ne legyen szervezett bűnözés. Ettől függetlenül persze továbbra is vannak drogok, prostitúció és leszámolások. Három eltérű személyiségű és munkasítlusú nyomozó (Russel Crowe, Guy Pearce, Kevin Spacey) három különböző bűncselekmény felgöngyölítése során végül keresztezi egymás és egy prostituált (Kim Basinger), valamint egy szenzációhajhász riporter (Danny DeVito) útját, hogy felderítsenek egy közös rejtélyt...

A Kínai negyed 1930-as évekbeli Los Angelese után most egy húsz évvel későbbi alvilági városképet kapunk. Vele ellentétben azonban egy reménykedő befejezést kapunk. Kicsit ha megerőltetjük magunkat, akkor beleláthatunk a filmbe némi szatírát, de inkább van szó egy izgalmas krimiről.

Megvalósítás

Profin kivitelezett film ez, mint a többi, de én nem találtam érdekesnek sem a képeket, sem a zenét. Amit viszont ritkán szoktam kiemelni, mert nem értek hozzá nem hagy általában nyomot bennem, az a színészi játék. Ezúttal viszont megtenném ezt a szívességet Kim Basingernek (g-nek ejtjük, nem dzs-nek, köszi Wikipédia). A kamera rá is közelített szépen az arcára, és megérte, hihetetlen mi mindent le lehet olvasni egy-egy apró arcrész rándulásából. Meg is kapta érte az Oscart.

Élmény

Izgalmas krimi, és bár tapasztalt nézőként nagyjából már látjuk, ki a rosszfiú, érdekes figyelni, hogyan fut össze a sok szál egybe a végén.

Érdekességek

- Danny DeVitóval már találkozhattunk kezdőként a Száll a kakukk fészkére c. filmben.
- Szeretem a frissebb filmeket, számos olyan színészt felfedezhetünk benne, aki ma ismertebb vagy legalábbis gyakrabban találkozhatunk velük. Ilyen volt ezúttal pl. a fiatal, kezdő Simon Baker (A mentalista) vagy Paul Guilfoyle, aki épp egy Los Angelesben játszódó sorozatban (CSI: A helyszínelők) lett rendőrként híres, míg itt maffiavezér volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr812699487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása