Artúr filmélményei

Pokoli Cake-walk (1903)

2019. április 08. 11:09 - Liberális Artúr

Rendezte: Georges Melies
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1903, Franciaország
Hossz: kb. 5 perc
IMDB:
6,2
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Melies-ről már sokszor esett szó, ő nem csak az egyik első rendező, aki a feltalálókon kívüli világból csöppent bele a filmezésbe, de durván látványos trükköket eszelt ki és mindehhez történeteket is kerített.

A film: A történetben Plútó hazatér a pokolba a Földről és cake-walk táncosokat hoz magával, majd mindenki táncba kezd... Megvalósításában kissé darabos, az átmenetek ezúttal nem igazán működnek, túlságosan látszik rajtuk, hogy trükkök. Tűzgolyók, füstök vannak többnyire, az egyetlen újdonság, amivel találkoztam, amikor az ördög tánca közben a kezei és lábai eltávolodtak a testétől, de ez a trükk se hatott természetesnek, látható vetítés. Szóval technikailag megint nem láttam előrelépést, a korábbiakhoz képest még kevésbé is volt kidolgozva, a történet pedig nem túl szofisztikált, ez az írás is teljesen félreérti.

Érdekességek:

- A cakewalk egy afroamerikai, kötetlen körtánc, a százafordulón népszerű volt Európában is. Itt látható egy autentikus előadás, itt pedig az érdekesség kedvéért egy változata a Találkozunk St. Louis-banból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2714746009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása