Artúr filmélményei

A tündérkirályság (1903)

2019. április 09. 23:09 - Liberális Artúr

Rendezte: Georges Melies
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1903, Franciaország
Hossz: kb. 15 perc
IMDB:
7,4
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Melies-ről már sokszor esett szó, ő nem csak az egyik első rendező, aki a feltalálókon kívüli világból csöppent bele a filmezésbe, de durván látványos trükköket eszelt ki és mindehhez történeteket is kerített.

A film: A történetben a királyi eljegyzési partin megjelenik egy hívatlan boszorka, akit a herceg ugyan ekkor még elűz, ám később visszatér és elrabolja a hercegnőt. Egy csapat útnak indul a kiszabadítására... A sztori láthatóan a Csipkerózsika egy változata, nincs neki különösebb értelme, az egész a látványt szolgálja. Ebbe azonban Melies beladott mindent, ettől el is nyúlt negyedórásra a film. De nem elsősorban a filmes trükkök adják a látványt, hanem a részletesen kidolgozott, mozgatható díszletek. A színek sajnos nem emelik ki őket, túlságosan összemosódnak. A filmes trükköket már jól ismerjük ennyi Melies-film után, a ritkábban látottak közül talán az volt a legjobb, ahogy egy akvárium mögé vetítette a filmet, így a tenger alatt játszódórész olyan volt, mintha valóban a halak közt lennének. Ezt tartják látványossága miatt az egyik legjobb Melies-alkotásnak, de mivel ennél több nincs benne, nekem jobban bejönnek az egypercesek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr6114748473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása