Artúr filmélményei

Vidám mikrobák (1909)

2019. augusztus 05. 16:58 - Liberális Artúr

Rendezte: Emilie Cohl
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1909, Franciaország
Hossz: kb. 5 perc
IMDB:
6,2
Ajánlott írás
: -
Műsoron: -

Előzmények: Emilie Cohlról (1857-1938) már volt szó korábban, karikaturistaként dolgozott válatkozó sikerrel, már csak 1907-ben került a filmezés közelébe a Gaumontnál, ami egy fényképezőket, majd kamerákat áuló cég volt és kisfilmek révén reklámozta termékeit, és szükségük volt egy animátorra a trükkökhöz.

A film: A történetben egy férfi meglátogatja orvos barátját, aki azzal rémisztgeti, hogy mikrobák sokasága van rajta. A férfi csak nevet, amíg mintát nem vesznek róla és meg nem látja a mikroszkóp alatt az első, "politikus" mikrobát... Először majdnem azt hittem, hogy a mikrobák miatt ez egy társadalmi karikatúra, de az anyós-mikroba megjelenése ezt részben keresztülhúzta, de azért így is nagyjából kapunk néhány tipizált korabeli, jellemző karaktert a "poén" keretében. A megvalósítása egy fokkal érdekesebb, hiszen a filmet ötvözi az animációval, bár nem vegyíti őket. A rajzok mozgása elég darabosra sikerült, de fellelhető benne a Fantazmagória tudatfolyamos jellege. Komolyabb gondolattal lehetett volna jobb is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr7714994778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása