Artúr filmélményei

The Girl and Her Trust (1912)

2019. november 06. 19:29 - Liberális Artúr

Rendezte: D. W. Griffith
Műfaj: -
Főbb szereplők:
-

Megjelenés: 1912, Egyesült Államok
Hossz: kb. 15 perc
IMDB:
6,7
Ajánlott írás:
-
Műsoron: -

Előzmények: Az Egyesült Államokban Edisonhoz köthető a film kifejlesztése, Dickson végezte el számára a munkát, aki 1895-ben ott is hagyta hogy saját céget alapítson. A már jó ideje színészként próbálkozó Griffith itt kapta meg 1908-ban az első filmszerepét a Kimentés a sas fészkébőlben, és még ebben az évben megbízták az első rendezésével.

A film: A történet közel megegyezik A lonedale-i távírászlányéval, itt is magára marad egy távírólány egy rakat pénzzel, amit kiszúr két csavargó. A bonyodalom rész valamivel komplexebb, de nem ad hozzá sokat a történethez. És még megvalósításában sem több leszámítva a vonatos üldözést; de a fő technikai megoldás itt is a vágások ütemezésében rejlik, szóval ez egy szimpla remake.

 Érdekességek:

  • Korábban láttuk: Dorothy Bernard (A fiáért), Wilfred Lucas (Türelmetlenség, Modern idők)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr7515291900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása